بهترین جای دنیا در عید، تهران است.
تهران در این روزها به یک آرامشی می‌رسد که انگار تمامِ آن ۵۰ هفته‌ی دیگر را به امید همین دو هفته سپری کرده است. اما همیشه در پسِ این آرامشِ عزیز، بطالت و رخوتی پنهان شده که گاهی لذتِ تعطیلات را تباه می‌کتد. مثل سالِ پیش، این بار هم از بینِ پیشنهادهایی که در طولِ سال داده بودیم - البته آنهایی که در نوروز دسترسی به‌شان امکان‌پذیر است - چند تایی را انتخاب کردیم تا بلکه تهران‌نشینی در نوروز را دلچسب‌تر کند. هرچند که غالبِ این پیشنهادها مختص به تهران و تهرانی‌ها نیست، اما دوست داریم «عیدگذرانی در تهران» مجموعه‌ای باشد در ستایشِ تهرانِ این روزها.‪
‬ سال آرامی را برای‌تان آرزو می‌کنیم.

مجموعه‌ی لاجوردی در اقدامی قابل ستایش میزبان تنها نمایشگاه تهران در نوروز ۱۳۹۴ خواهد بود. در این نمایشگاه که توسط فریدون آو، هنرمند صاحب‌نام جمع آوری شده، آثارِ هنرمندانی به نمایش در خواهد آمد که به باور او در فضای هنرهای تجسمی تهران کمتر دیده شده‌اند. در میانِ این هنرمندان نام‌هایی همچون رابرت روشنبرگ، منیر شاهرودی فرمانفرمائیان و بهجت صدر به چشم می‌خورد.

۱۳ هنرمند برای یک روز جدید

به انتخاب فریدون آو
مجموعه لاجوردی
افتتاحیه: جمعه ۲۲ اسفندماه ۱۳۹۳، ساعت ۱۸ تا ۲۲
نمایشگاه تا ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ ادامه دارد.
ساعات بازدید: ۱۱ تا ۱۸
خیابان نجات اللهی، خیابان سپند، شماره ۲۰
سیزده هنرمند برای یک روز جدید
همشهری داستان داستان همراه

شماره‌ی ویژه‌ی عیدِ «داستان»، همچون سال پیش همراه با یک CD صوتی از داستان‌خوانیِ نویسنده‌ها منتشر شده است که در رخوت و تکرارِِ حاکم بر مطبوعات ایران، اتفاق جذابی‌ست.

ماهنامه‌ی داستان

با آثاری از جعفر مدرس صادقی، مژده دقیقی، رضا میرکریمی، سید محمد بهشتی و دیگران
اسفندماه ۱۳۹۳
۸۰۰۰ تومان
فیلمخانه کارت پستال فیلمخانه کارت پستال فیلمخانه

این شماره‌ی «فیلمخانه» پرونده‌ی جذابی دارد درباره‌ی یکی از سرخوشانه‌ترین ژانرهای سینما، «سینمای موزیکال»، آن هم در درخشان‌ترین دوره‌اش، در عصرِ فیلم‌های کلاسیک.
در کنارِِ این نوشته‌هایی بر تازه‌ترین فیلم‌های گدار، پل تامس اندرسون و ایناریتو را نیز در این شماره می‌توانید پیدا کنید.

فصلنامه‌ی فیلمخانه

پرونده‌ی سینمای موزیکال کلاسیک
گزارش سی‌وسومین جشنواره‌ی فیلم فجر
بهار ۱۳۹۴
۲۰۰۰۰ تومان
آن روز او را در باغچه کاشتند عکس‌های یحیی دهقانپور

‪کتاب «آن روز او را در باغچه کاشتند…» مجموعه عکس‌های یحیی دهقان‌پور از خاکسپاری فروغ فرخزاد است. عکس‌هایی که شاید در آن روز با هدف ثبت یک رویداد گرفته شده‌اند، اما حالا در پسِ سال‌ها، ارزش تاریخی آنها در کنار نگاه دهقان‌پور به ماجرا، این مجموعه را به یک گنجینه‌ی گران‌بها بدل کرده است.

آن روز او را در باغچه کاشتند...

مجموعه عکس‌های یحیی دهقان‌پور
نشر مانوش
۲۹۰۰۰ تومان

«بی‌نام» دومین رمان جاشوا فریس نویسنده‌ی آمریکایی است که در سال ۲۰۱۰ به کتابفروشی‌ها آمد و با استقبال گسترده‌ی منتقدان روبه‌رو شد.
البته که نمی‌توان نسخه‌ی فارسیِ این کتاب را پیشنهاد کرد و از ترجمه‌ی خوب لیلا نصیری‌ها چیزی نگفت.

بی‌نام

رمان
جاشوا فریس
ترجمه: لیلا نصیری‌ها
نشر ماهی
۱۶۰۰۰ تومان
بی‌نام

«صحنه‌های خارجی» نوعی از سینماست که در سینمای محافظه‌کار ایران دیده نمی‌شود. حتی اگر کارگردانِ مستقلی چنین فیلمی را بسازد، از سال ۸۳ تا نوروز ۹۴ باید به انتظارِ نوبت اکران بنشیند.
فیلم روایتِ سرخوشانه و اپیزودیکی دارد که در جشنواره‌ی فجر ۱۰ سال پیش با استقبال خوب منتقدها و مخاطبان مواجه شد.

صحنه‌های خارجی

فیلم ایرانی
نویسنده و کارگردان: علیرضا رسولی‌نژاد
بازیگران: فرزاد رفیعی، سمیرا توکلی، شایان شاملو و دیگران
‏‪بلیت +
صحنه‌های خارجی
مستور و مست همایون شجریان ٓانو باغومیان

آلبوم تازه‌ی همایون شجریان را می‌توان یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین تجربه‌های موسیقی ایرانی در تلفیق با موسیقی غربی دانست. جایی که شعرهای حافظ و مولانا با صدای استوار شجریان در ترکیب با موسیقی ارکسترال به گوش مخاطب می‌رسد.

مستور و مست

موسیقی ایرانی
خواننده: همایون شجریان
آهنگساز: ژانو باغومیان
۱۲۰۰۰ تومان

«پریدن از ارتفاعِ کم» تا حدود زیادی وام‌دار سلیقه‌ی سینمایی مجید برزگر (تهیه‌کننده‌ش) است و حتی در قصه نیز «پرویز» را به یاد می‌آورد. اما فیلم در دنیای خودش اثر کاملی‌ست و می‌توان آن را از مهم‌ترین ساخته‌های سال ۹۳ سینمای ایران دانست. همین که فیلم در اولین حضور بین‌المللی‌اش، در برلیناله ۲۰۱۵، جایزه‌ی انجمن جهانی منتقدان (فیپرشی) را کسب کرد، نشان می‌دهد درباره‌ی فیلم مهمی حرف می‌زنیم.

پریدن از ارتفاعِ کم

فیلم ایرانی
نویسنده و کارگردان: حامد رجبی
بازیگران: نگار جواهریان، رامبد جوان و دیگران
‏‪بلیت +
پریدن از ارتفاع کم